Меню Закрити

Блог

Рекомендації для ресторанів, як зробити свій бізнес безпечним для гостей і співробітників

Безопасное кондиционирование помещений

Рекомендації для ресторанів, як зробити свій бізнес безпечним для гостей і співробітників

Безпечне кондиційонування у приміщенніЗ початку пандемії ресторани зосередилися на безпеці за рахунок ще більш ретельної дезінфекції поверхонь, більшої відстані між столами та носіння масок. Оскільки встановлено, що COVID-19 в основному поширюється повітряно-крапельним шляхом при кашлі або чханні, а дослідження показують, що хворобу можна поширювати навіть при розмові або диханні, очищення повітря в приміщенні стало пріоритетом. Крім того, на якість повітря в ресторані впливають випаровування при приготуванні страв та леткі сполуки від речовин, які використовуються при прибиранні. Тому підвищити безпеку та комфорт клієнтів і персоналу можна модернізуючи системи вентиляції та очищення повітря в приміщенні.

 

Ми пропонуємо 5 мінімальних кроків, які дозволять зробити повітря в вашому ресторані чистим, свіжим, а значить безпечним:

 

  1. Підвищення рівня фільтрації

Ефективним буде фільтр у вашій системі опалення, вентиляції та кондиціонування повітря з рейтингом MERV (мінімальне значення ефективності) від 11 до 13. Вищий рейтинг MERV, означає здатність фільтра захоплювати більш дрібні частинки.

  1. Збільшення швидкості повітрообміну

Часто системи вентиляції ресторанів були розраховані на те, щоб велика частина свіжого повітря потрапляла в кухонну зону. Однак, зараз важливо збільшення подачі більшої кількості чистого, зовнішнього повітря в гостьову зону, оскільки використане повітря видаляється з приміщення в міру надходження свіжого. Чим частіше в певній зоні відбувається повітрообмін, тим нижче концентрація забруднювачів, які впливають на клієнтів і співробітників. Для збільшення повітрообміну в приміщенні вашого ресторану може знадобитися більш потужне обладнання, в залежності від вашої наявної системи.

  1. Свіже повітря всюди

Якщо ви використовуєте тільки кондиціонер для охолодження окремих зон і адміністративних приміщень, ми рекомендуємо комбінувати охолодження з вентиляцією, оскільки кондиціонер не подає свіже та не видаляється використане повітря.

  1. Не припиняйте роботу вентиляційної системи

Вентиляційні системи призначені й налаштовані таким чином, щоб вентилятори працювали постійно, але деякі ресторани включають їх по “мірі необхідності”, тільки при повній і достатній посадці, щоб заощадити гроші. Це означає, що вентилятори відключаються, повітря в ресторані не фільтрується і не відбувається повітрообмін, що створює більш сприятливе середовище для поширення вірусу. Ми рекомендуємо дозволити системі працювати так, як вона задумана.

Пам’ятайте! Вентиляція з автоматичним контролем потреби забезпечить найкращий компроміс між якістю повітря і споживанням енергії.

  1. Підтримка відносної вологості

Хвороботворні мікроорганізми довше живуть в дуже сухому або дуже вологому середовищі, тому підтримка відносної вологості дуже важлива для ресторанів. Осушувачі / зволожувачі повітря можуть бути як автономними, так і вбудовуватися в систему вентиляції приміщення.

Звичайно, щоб отримати максимальну віддачу від використання систем і технологій вентиляції, важливо проводити належне і своєчасне технічне обслуговування.

Безпека і турбота про гостей і співробітників дозволить завоювати довіру клієнтів. А добре вентильоване приміщення в будь-яку пору року може стати вашою перевагою серед конкурентів, нарівні з відмінною кухнею і приємною атмосферою ресторану.

Телефонуйте нам. Це найпростіший і швидкий спосіб отримати необхідну консультацію та замовити проєкт вентиляції ресторану.

067 656 71 01, 063 498 35 31

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *