Меню Закрити

ПРОЕКТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЇ РЕСТОРАНУ

 

Система вентиляції в ресторані чи кафе є необхідним критерієм оцінки якості закладу. Чи Ви підете в ресторан, де задушливо або пахне сумішшю запахів кухні як в їдальні? Навряд чи. Гість чекає від відвідування ресторану або кафе смачну їжу та приємні емоції. Система вентиляції для кафе і ресторанів є життєвою необхідністю не тільки з побутової (як для житлових приміщень), але й з ділової, ринкової точки зору.

Комфортний мікроклімат в залі для відвідувачів є обов’язковим для репутації закладу. А хороша система вентиляції кухні забезпечує належні умови праці персоналу, що важливо для успішної роботи.

 

ПРОЕКТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЇ РЕСТОРАНУВЕНТИЛЯЦІЙНІ РІШЕННЯ У КАФЕ ТА РЕСТОРАНАХ 

Основною особливістю вентиляції кафе та ресторанів є різнорідність приміщення. Рішення має бути комбінованим і звичайно охоплює три ділянки:

  • вентиляцію кухні (гарячого цеху та приміщення для приготування холодних страв);
  • вентиляцію залу для відвідувачів (у тому числі танцполу, якщо такий є);
  • вентиляцію побутових, офісних і підсобних приміщень.

Більш того, на підприємствах громадського харчування завдання вентиляції та кондиціонування повинні вирішуватися спільно. Таким чином, доцільно монтувати єдиний комплекс систем кондиціонування і припливно-витяжної вентиляції з централізованим управлінням і можливістю контролю стану повітря в різних приміщеннях ресторану. У заданих досить жорстких рамках і повинно підбиратися конкретне обладнання для кожного з приміщень ресторану.Основною особливістю, на підставі якої створюється проект вентиляції кафе, є створення двох і більше незалежних систем, які будуть розподіляти свіже повітря в залі, на кухні, в санвузлах, побутових, офісних, підсобних та приміщеннях іншого призначення.Та вкрай важливо не допускати проникнення запахів з кухні в зал для відвідувачів. Це завдання досить легко вирішується за допомогою установки відповідних повітряно-теплових завіс. Такий підхід пояснюється тим, що кожне приміщення відіграє свою функцію.

ВЕНТИЛЯЦІЯ ЗАЛУ ДЛЯ ГОСТЕЙ

Зал для гостей має бути максимально комфортним – тут особливо багато людей, в будь який час. Тут необхідно забезпечити ефективне кондиціонування повітря. Крім шумоізоляції та належного складу повітря, в будь- який час року в приміщенні ресторану чи кафе має суворо підтримуватися комфортна температура. Дана задача може бути вирішена, наприклад, монтажем спліт-системи, що забезпечує регульовану подачу кондиціонованого повітря через розподілену мережу повітроводів, або навіть системи «чиллер-фанкойли», яка дозволить ефективно контролювати температуру в залі. Крім того, зараз важливим стає аромамаркетинг. Ароматизацію приміщень здійснюють в тому числі через систему вентиляції.

 

ВЕНТИЛЯЦІЯ КАФЕ РЕСТОРАНУ В КИЕВІВЕНТИЛЯЦІЯ КУХНІ

Кухня – це серце ресторану, де готують страви та повинні дотримуватись спеціальні норми, та робочий майданчик більшості персоналу.

  • Над плитами встановлюють витяжні системи;
  • У приміщенні для миття посуду необхідна незалежна вентиляційна витяжка;
  • Для загальних цілей можна встановити припливні і витяжні системи (можна об’єднати з витяжкою для плит);
  • Більш специфічний монтаж вентиляції в гарячих цехах. Зазвичай, це невелике приміщення, де в процесі приготування їжі віддається велика кількість тепла, вологи, диму тощо. Для подачі свіжого повітря та видалення всіх випарів потрібна потужна та складна система вентиляції.

 

ПРОЕКТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЇ РЕСТОРАНУЦИРКУЛЯЦІЯ ПОВІТРЯ НА КУХНІ

Інтенсивна циркуляція повітря на кухні з установкою витяжних парасольок (місцева вентиляція) над плитами та інших місцях можливого скупчення запахів. Найбільш результативні парасолі з пристроєм подачі повітря – приплив повітря в обсязі однієї десятої від витяжної відводиться по периметру парасольки і не дає поширитися волозі, теплу і запахам в гарячому цеху. Парасольки повинні бути оснащені жировловлювачами і фільтрами.   Оскільки, жировловлювачі швидко забруднюються сажею та жиром, а їх достатьньо проблематично чистити, то їх просто знімають і сажею та жиром покривається вентилятор, який довго не працює бо знижується витрата, виходять з ладу електродвигуни. У подібних ситуаціях простіше використовувати звичайну природну витяжку.

 

ВЕНТИЛЯЦІЯ САНВУЗЛА У РЕСТОРАНАХ ТА КАФЕ

Для санвузла та місць для паління встановлюють витяжну вентиляцію. Різноманітні побутові та підсобні приміщення можуть бути обладнані менш складними і затратними системами, та припливно-витяжну вентиляцію спільно з певним рівнем кондиціонування повітря необхідно забезпечити в кожному разі.

У разі розміщення ресторанів і кафе під офісним, житловим будинком або іншими приміщеннями, важливо передбачити відведення повітропроводів для витяжки вище рівня покрівлі.

 

РОЗРАХУНОК ВЕНТИЛЯЦІЇ КАФЕ АБО РЕСТОРАНУ В КИЕВІ

В кожному випадку слід враховувати розміри площі кожної кімнати, специфіку обладнання для приготування страв, матеріали, які використовувалися для будівництва та ремонту приміщення, а також на архітектурні параметри всієї будівлі. Крім того, часто, важливо зважати на розташування інших комунікацій, про що на початковому етапі роботи повідомляє фахівець, який попередньо створює креслення вентиляції. Наступний етап взаємодії включає узгодження всіх видів роботи,  а також проводиться розрахунок вентиляції за вартістю та обсягом використовуваних матеріалів і обладнання. Для розрахунку вентиляції в ресторані або кафе Київа необхідно знати:

  • докладний план з розмірами приміщення;
  •  кількість людей в залах для відвідувачів;
  • розміщення витяжок кухні та санвузлів;
  • потужність, що виділяється на обігрів припливного повітря;
  • наявність приміщення для куріння та його розміри;
  • структура та товщина стін;
  • передбачувані місця монтажу витяжних і припливних установок;
  • план розташування технологічного обладнання (плити, грилі, холодильники тощо);
  • споживана потужність обладнання та надлишки тепла.

Створення  систем вентиляції та кондиціонування на підприємстві громадського харчування, яке гармонійно вписується в інтер’єр і ефективно працює, при цьому не викликає запитань у СЕС і пожежників, є дуже важливим завданням, що вимагає компетентного підходу.

 

Залежно від особливостей виконуваного проекту проектувальники компанії «Вент Проект» інтегрують вентиляційну систему з іншими комунікаціями в будівлі ресторану та запропонують повністю автоматизовану вентиляційну систему та економічно обгрунтоване кліматичне рішення для Вашого ресторану аба кафе! Телефонуйте нам. Це найпростіший і швидкий спосіб отримати необхідну консультацію.  

ПРОЕКТУВАННЯ ВЕНТИЛЯЦІЇ РЕСТОРАНУ +38067-656-7101, +38063-498-3531